Friday, May 27, 2016

Kak Nik Sudah Sihat
Dua hari yang lalu, saya dan isteri berkesempatan untuk berkunjung ke rumah En. Hanafiah. Hasrat untuk menziarahi beliau dan isteri sememangnya sudah terpasang sejak kami dimaklumkan tentang kesihatan Kak Nik (isterinya) yang semakin pulih. Setelah Kak Nik keluar hospital, kami memang bercadang untuk ke rumah mereka. Setelah terhalang oleh pelbagai urusan, akhirnya pada petang Rabu lalu kami telah berkesempatan untuk ke rumah mereka.

(En Hanafiah dan isterinya)


Seperti biasa, kunjungan kami sentiasa disambut dengan begitu mesra sekali oleh En. Hanafiah dan Kak Nik. Kami berbicara rancak khasnya mengenai saat-saat Kak Nik mula ditimpa denggi hinggalah beliau keluar hospital. Menurut Kak Nik, beliau terlantar di HKL selama dua minggu. Begitu rancak sekali Kak Nik bercerita. Saya dan En. Hanafiah lebih banyak mendengar sementara Kak Nik dan isteri saya yang lebih banyak mendominasi keadaan.

En. Hanafiah turut berterima kasih kepada semua rakan terutamanya guru-guru SMPK Setapak yang sentiasa berdoa untuk kesihatan Kak Nik. Katanya, berkat doa rakan-rakan banyak membantu memulihkan kesihatan Kak Nik.

Mudah-mudahan En. Hanafiah, Kak Nik serta seisi keluarganya sentiasa dilimpahi dengan kesihatan, kebahagiaan serta keberkatan hidup dunia dan akhirat. Terima kasih juga saya dan isteri ucapkan atas layanan yang begitu mesra yang diberikan kepada kami semasa kunjungan tempoh hari. Semoga hubungan silatul rahim antara kita akan sentiasa erat, insha-Allah.


No comments: