Sunday, April 18, 2010

Sukan Tahunan Sekolah Luqman

Hari ini merupakan hari di mana berlangsungnya sukan tahunan sekolah anak tunggal kami, Luqman. Seperti tahun-tahun lepas, pada tahun ini juga sekolahnya menganjurkan sukan tahunan di SK Taman Melati. Oleh itu, tak jadi masalah untuk kami sekeluarga ke lokasi temasya sukan sekolahnya.

Sekitar jam 8.00, kami sekeluarga sudah pun tiba di SK Taman Melati. Luqman tidak terkira lagi gembiranya. Setibanya, dia terus meluru ke padang untuk bertemu rakan-rakan serumah sukannya dan juga guru-gurunya.Upacara pembukaan rasmi sukan sekolahnya seperti tahun lalu juga, sederhana sekali. Kemeriahannya juga sederhana sahaja. Maklumlah jumlah keseluruhan muridnya lebih sedikit daripada jumlah murid di sekolah tempat saya bertugas.

Kali ini, Luqman mengambil satu acara sahaja, iaitu lari berhalangan.

Akhirnya Luqman dan rakan-rakan sepasukannya mengunguli acara yang mereka sertai.Sekitar jam 11 pagi, iaitu setelah acara yang disertai Luqman tamat, kami terpaksa meninggalkan temasya lebih awal kerana ada satu lagi program tengah hari ini. Kami bercadang untuk makan tengah hari di sekitar Sungai Besar, Selangor pula.

No comments: